Segítség thermoláda vásárláshoz

Thermo ládák esetében két anyagból készült változatot különböztetünk meg EPP valamint EPS. Mind a kettő anyagnak megvan az előnye és a hátránya. Kezdjük először az EPS thermo ládákkal.

Az EPS, más néven expandált polisztirol hab. Az EPS-polisztirol jellemzői: cellás szerkezetű, hőre lágyuló, kiváló hőszigetelő. A következő tulajdonságai miatt előnyős még:

  • könnyű,
  • megfelelő szilárdságú,
  • egyszerű alakíthatóságú
  • kellemes tapintású,
  • a környezetre és az egészségre káros hatása nincs,
  • rendkívül kedvező árral rendelkezik

Több méretben érhetőek el 23,5 L33 L és 48 L, így mindenki megtalálja a számára megfelelő méretet. A fedél jól zár, amely az oldalán kivágással van ellátva a könnyű eltávolíthatóság érdekében. Ezek a ládák szürke színezettel rendelkeznek és az aljukon mélyedés van kialakítva a biztos fogás érdekében.

szürke thermoláda
EPS thermoláda

A belső méretek GN 1/1-es szabványnak megfelelőek így rendkívül sokoldalúan használhatóak, csak magasságukban térnek el egymástól.

Az EPS thermoládából létezik egy kifejezetten pizzaszállításra kifejlesztett változat, amely tökéletes választás pizzériáknak házhozszállításhoz.

A másik nagy kategória az EPP anyagból készült thermoláda, amely rendkívüli erősségével tűnik ki a többi hasonló láda közül. Más néven habosított polipropilénként is hívják az anyagok. Tulajdonságai: könnyű és tartós. Energia elnyelő tulajdonsága révén széles körben alkalmazható, mindemellett kiváló hangszigetelő is. Hőszigetelő, az anyag 100%-ban újrahasznosítható, valamint kiváló vízzáró tulajdonságokkal is bír.

Ezeknek a thermoládáknak a színe fekete a könnyebb megkülönböztethetőség érdekében. Rendkívül erős anyagról van szó, így ritkábban lesz szükség a ládák cseréjére. Az EPP thermoládának egy mélyedés van kialakítva az oldalukon, hogy megkönnyítse a mozgatásukat. A tető nagyon pontosan kidolgozott így nagyon pontosan záródik.

Ez a thermoláda változat sokkal több típussal rendelkezik, mint az EPS változat. A belső méretek ebben az esetben is megegyeznek a GN 1/1-es szabvánnyal.

fekete thermoláda
Fekete thermoláda

Változatok:
Thermoláda * 6838-as széria * 69 x 49 x 36 cm, 78 L
Thermoláda * 6838-as széria * 69 x 49 x 26 cm, 67 L
Thermoláda * 6830-as széria * 60 x 40 x 33 cm, 45 L
Thermoláda * 6830-as széria * 60 x 40 x 29 cm, 38 L
Thermoláda * 6830-as széria * 60 x 40 x 24 cm, 29 L
Thermoláda * 6830-as széria * 60 x 40 x 20 cm, 22 L

Ennél a típusnál is megtalálhatóak a speciális pizza szállításhoz használható thermoládák, de ebben az esetben három különböző méretből tudunk választani, amelyek az alábbiak:

Pizzaszállító thermoláda 41x 41 x 18,5cm
Pizzaszállító thermoláda 41x 41 x 24,5cm
Pizzaszállító thermoláda 41x 41 x 33,5cm

Erős pizza szállító thermoláda

Összegzésként elmondható, hogy az EPS anyagból készült változatok rendkívül kedvező árral rendelkeznek és kisebb igénybevételre ajánljuk, az EPP fekete thermoládák pedig akár mindennapos erős igénybevétel esetén is helytállnak.

Legközelebb a kemény műanyagfalas thermoládák tulajdonságait fogjuk átnézni.

Forrás: https://hunniakristaly.hu/blog/segitseg-thermolada-vasarlashoz/